Vijf gelijke dagen model voorbeeld

Boomhuis

13:30 De bso medewerkers starten de middag met een vervoersbespreking. Er wordt stil gestaan bij welke kinderen afgemeld zijn, extra komen of nieuw zijn. Zo gaan alle bso medewerkers goed voorbereid op pad.
13:55 De bso medewerkers zijn aanwezig op school en klaar voor het moment dat de school uitgaat.
14:00 De kleuters worden door hun eigen bso medewerkers uit de klas opgehaald en de oudere kinderen komen naar de afgesproken verzamelplek. Nadat gecontroleerd is of alle kinderen er zijn, gaan zij per Stint of fiets naar Plukkebol. De rit naar de bso locatie Rotterdamseweg duurt maximaal 15 minuten. Vervoer per Stint is leuk, je kan gelijk met elkaar bespreken hoe het was op school.
14:20 We starten de bso middag gelijk met het stuiterkwartiertje, dit betekent een rondje over het veld, een potje voetbal, trefbal, fopbal of een ander gezamenlijk spel. Heerlijk even de energie eruit na een dag hard werken op school.
14.35 Gezellig met elkaar aan tafel voor een verantwoord tussendoortje. Fruit, sap en naar keuze een plak ontbijtkoek of een cracker met beleg. Natuurlijk kan er ook een boterhammetje geregeld worden voor wie grotere trek heeft. Dit is een gezellig moment waarbij we ook de activiteiten van de middag doornemen met elkaar. Kinderen dragen ook ideeën aan voor activiteiten voor de komende periode. Zodra de kinderen klaar zijn, gaan zij van tafel en spelen.
14:50 Wie wil, doet mee aan het activiteitenprogramma. Dagelijks wordt er een speciale activiteit aangeboden voor de jonge en de oudere kinderen. De activiteiten rouleren per periode door de dagen van de week zodat iedereen aan alle activiteiten kan deelnemen. Met eten aan de slag in de speciale kinderkeuken, creatief uit de bocht in een workshop, lekker sporten én nog veel meer.  
16:00 Tijd voor een drankje en kleine gezonde snack en daarna weer door met je activiteit of lekker zelf spelen.
doorlopend Kinderen die lid zijn van Hockey Club Hudito, gaan naar de hockeytraining op het veld naast de bso. De jongste kinderen worden hierbij begeleid door een pedagogisch medewerker. Oudere kinderen gaan zelfstandig. Plukkebol biedt kinderen een korting op de contributie als zij ook gebruikmaken van de opvang.  
doorlopend Kinderen kunnen zelf spelen. Er is een grote buitenruimte met een boomhuis en er is altijd minimaal 1 sportveld beschikbaar. Binnen is er een kinderkeuken, een gezellige ruimte voor de jongste bso-ers en een voor de oudste bso-ers. Er is een grote hoeveelheid aan spelletjes, speelgoed, sport- & knutselmateriaal en boeken. Medewerkers zijn aanwezig om het spelen in goede banen te leiden, ideeën aan te dragen of zelf mee te doen. 
hele dag bso vanaf 07:30 uur In de vakanties en op studiedagen is de bso de gehele dag open. Er is vanaf 07:30 uur een speciaal vakantieprogramma met allerlei leuke activiteiten zoals uitstapjes, workshops en activiteiten. Jaarlijks hoogtepunt is het Plukkebol zomerkamp met overnachting op boerderij 'De Notelaer' in Pijnacker .
18:00 De bso sluit haar deuren.