Vijf gelijke dagen model

De drie basisscholen aan de Florijnstraat in de wijk Emerald onderzoeken/hebben onderzocht of het mogelijk is het vijf gelijke dagen model in te voeren. Plukkebol bso locatie Rotterdamseweg is en blijft onafhankelijk van de gekozen of nog te kiezen schooltijden te combineren met alledrie deze scholen.  

Invoering vijf gelijke dagen model: stand van zaken

Triangel werkt op basis van het vijf gelijke dagen model 
Meander invoering is uitgesteld, wordt opnieuw overwogen in 2015
Spectrum invoering is voorlopig uitgesteld 

Vijf gelijke dagen model en bso?

Traditioneel zijn er lange en korte bso middagen. Op de korte bso middag zitten we soms wat krap in de tijd. Het vijf gelijke dagen model maakt dat de bso uren gelijkmatig over de week verdeeld zijn. Zo is er elke dag genoeg tijd voor leuke en uitdagende activiteiten. Bekijk hier hoe een bso middag op Plukkebol er uit ziet.

Biedt Plukkebol ook een overbruggingsuur?

Uit een peiling onder Plukkebol ouders blijkt deze behoefte niet te bestaan.  Toekomstige Plukkebol ouders die hier wel behoefte aan hebben, kunnen dit kenbaar maken bij het locatiehoofd. We kunnen dan opnieuw bekijken of we een overbruggingsuur gaan aanbieden.

Wat zijn de financiële gevolgen van het vijf gelijke dagen model?

Het vijf gelijke dagen model heeft financiële gevolgen. De lange bso middagen, bijvoorbeeld op de woensdag, worden korter en daarmee iets goedkoper en de korte middagen worden langer en daarmee iets duurder. Ter vergelijking vind je in onderstaand kader de 2015 prijslijsten op basis van de bestaande schooltijden én een voorbeeld 2015 prijslijst uitgaande van het vijf gelijke dagen model, waarbij 14:00 uur als eindtijd van de school aangehouden is. Triangel werkt al met het vijf gelijke dagen model en is derhalve niet opgenomen in het kader. Binnen het vijf gelijke dagen model worden niet langer kosten gemaakt voor het overblijven. Als ouder spaar je zo bij de Triangel bijvoorbeeld € 3,25 per dag uit.

Voorbeeld prijslijst 2015 op basis van het vijf gelijke dagen model PDF
Meander prijslijst 2015 op basis van huidige tijden PDF
Spectrum prijslijst 2015 op basis van huidige tijden PDF

Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

De Wet Kinderopvang regelt welke tegemoetkoming, de zogenaamde kinderopvangtoeslag, je mag verwachten van de overheid. Ouders kunnen díe uren na het uitgaan van school tot het moment van sluiting van de bso opvoeren voor de kinderopvangtoeslag. De maximum uurprijs waarvoor een vergoeding wordt gegeven bedraagt in 2015 voor de bso € 6,38 per uur. Daarnaast vergoed de overheid 70% van de werkuren van de minst werkende ouder. Meer informatie over de kosten kun je hier teruglezen.   

Aanbod bso Plukkebol

  • Een leuke, sportieve, creatieve bso met veel (buiten)ruimte waar je kunt meedoen aan allerlei activiteiten of lekker zelf kunt spelen. Bekijk de informatie, het programma en de nieuwsberichten op deze site.
  • Combineer de bso met het lidmaatschap van hockeyclub Hudito en krijg een flinke korting op de jaarcontributie. 
  • Na school tot 18:00 uur gecombineerd met opvang in de vakanties en op studiedagen van 07:30 uur tot 18:00 uur. 

Hoe gaan de kinderen van school naar Plukkebol?

Plukkebol heeft een aantal Stints, elektronische bolderwagens, waarmee de kinderen door de eigen Plukkebol medewerkers uit school worden gehaald. Ook zijn er mogelijkheden om te fietsen. Meer info over het vervoer en de Stint

Contact

Neem gerust contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt over het vijf gelijke dagen model.