Plukkebol Parade

Wat staat er allemaal te gebeuren tijdens de Plukkebol Parade? Lees hier alles en stel zelf jouw eigen ideale middag samen.

Tot de Plukkebol Parade!

Gezocht: konijn van Toneelgroep Max (2,5+)

Gezocht: konijn is een spannende achtervolging met drie politieagenten en een ontsnapt konijn. Help je ons mee deze zaak op te lossen? Na afloop gaan de kinderen met de acteurs wortels tellen met een wortel-TEL-lied!  "Het tweeluik sluit goed aan bij de beleving van peuters. Alsof de acteurs samen met hen stap voor stap de voorstelling maken, waar ze met open mond naar kijken" (Trouw). "Een oergeestige voorstelling” (…) “Heerlijk slapstickspel” (…) “Een klein feestje voor iedereen vanaf twee jaar. Max. zet hier met succes zijn eerste schreden op het gebied van peutertheater" (TM). "Ludiek miniatuurtheater met letterlijk en figuurlijk een dubbele bodem" (Volkskrant).

Workshop Flamenco (8+)

Twee groepen krijgen van de medewerkers van Theatergroep Max een stoomcursus flamenco waarbij de deelnemers in no time met veel passie en expressie leren dansen en stampen. Op het podium smelten de twee dansen samen tot een temperamentvol geheel! Ook voor ouders!

flamenco

Buik van Wol (6+)

Een voorstelling waar het decor tot leven komt, fantasie wordt geprikkeld en waar bovenal je hart een stukje warmer van wordt. Tussen de herinneringen in het hoofd van mevrouw Catharina wonen Toon en Kato. Ze houden alles keurig op orde zodat er nooit een herinnering kwijtraakt. Dat doen ze hun hele leven al. In het begin was het hier leeg en kaal, een baby herinnert zich niks. Inmiddels heeft zich hier een heel leven verzameld. Morgen viert mevrouw Catharina haar 90ste verjaardag. Toon en Kato willen haar graag verrassen. Ze hebben taart en een liedje, maar geen cadeau… 'Een buik van wol' is een poëtische, beeldende en muzikale jeugdtheatervoorstelling van Theatergroep Fien over hondjes, heimwee en sneeuw. Over verliefd worden, breien en kwijtraken. Maar hoe kwijt kan iets zijn als je het met dichte ogen nog steeds kunt zien?

Workshop toneelspelen (6+), aansluitend voorstelling Buik van Wol

Ga aan de slag met echte rekwisieten en kostuums. Maak en speel je eigen scènes.

Theatrale speeltuin (1,5+)

Ga op ontdekkingtocht in deze wel heel bijzondere speeltuin. 

Open podium

Ben je goed in zang, dans, muziek, rappen, voordracht of wat dan ook? Grijp je kans en laat het grote publiek genieten van jouw optreden.

Panashhh

Na het grote succes tijdens de feestelijke opening van de Plukkebol locatie Van Embdenstraat, maakt Panashhh ook haar opwachting weer tijdens de Plukkebol Parade. Dat wordt weer swingen met de drie dames!

bloemenkleding-05

Vreemde vogels (1,5+) en Bonje (2,5+)

Laat je verassen door diverse straatartiesten.

Miniconcertjes baby's

Muzikale ontmoetingen voor de allerkleinsten. Voor de ouders en de baby’s zijn er tijdens de Plukkebol Parade meerdere keren kleine concertjes van steeds 15 minuten.

Voorleeslounge (3+)

Ga lekker achterover liggen en geniet van de mooiste verhalen verteld door medewerkers van Theatergroep Max.

voorleeslounge

Personage in je eigen tekening (3+)

Zou jij wel eens in je eigen tekening willen verdwijnen? Dat kan! Onder leiding van de Delftse kunstenaar Mark van Huystee ga je een mooie tekening maken. Die wordt geprojecteerd op de muur waarna je zelf plaats mag nemen in jouw eigen wereld. Daar wordt dan een foto van gemaakt en die krijg je thuisgestuurd!

workshop personage in je eigen tekening

Workshop Dans (4+)

Voetjes van de vloer en dans lekker met ons mee tijdens deze workshops.

Schminken

Ben je ook zo benieuwd wat er in de caravan gebeurt? Kijk maar eens binnen en wie weet kom je ook zo mooi geschminkt naar buiten.

Breicafe

Ben jij wel eens in een breicafe geweest? Hier kun je heerlijk knutselen en....... natuurlijk ook breien.

SmaaktnaarMeer Proeverij (1,5+) 

Wat zou er nou in dat pannetje zitten? Weet jij wat je proeft? Test je smaakpapillen. Kleine groepjes van steeds 6 kinderen (met of zonder ouders)

Kookworkshops 'frietzak'en fruitbom' (3,5+)

Onder leiding van de smaakjuf lekker kokkerellen.....en natuurlijk smikkelen van je eigen creaties. Hmmmm! 

Programma

Het gehele programma in PDF. Aanvangstijden, locatie en duur. Stel zo zelf jouw eigen ideale middag samen